Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@23:48:16 GMT

آخرین وضعیت پروژه ایران مال اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۶۱۷۵۲

آخرین وضعیت پروژه ایران مال اعلام شد

با اشاره به اینکه شهرداری به هیچ عنوان اجازه ساخت و ساز بیش از حد و خارج از پروانه را به مسئولان پروژه ایران مال نمی‌دهد گفت: تا به امروز یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع از این فضا ساخته شده است. ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۳ اجتماعی تهران نظرات

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیروز حناچی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در طی چند ماهه گذشته اقداماتی در حوزه‌های مختلف در حوزه شهرسازی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که این موارد در حوزه‌های مختلفی چون بررسی تخلفات ساختمانی، سیما و منظر شهری، طرح جامع و طرح تفصیلی، حریم شهر تهران، قواعد ساخت و ساز و ... بوده است.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون شهرداری‌ها، یکی از وظایف اصلی شهرداری‌ها کنترل تخلفات ساختمانی به استناد ماده 100 است به طوریکه برخی از این تخلفات از طریق مناطق یا از طریق شکایات مردمی به اداره کل شهرسازی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران ارجاع داده می‌شود و ما این موارد را پیگیری می‌کنیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران ادامه داد: در طی چند ماه گذشته 240 جلسه در کمیسیون ماده 100 برگزار شده است که در برخی از این جلسات ملاقات مردمی به صورت مستمر صورت گرفته است و در 6 ماهه 97، 4 هزار و 734 رای در کمیسیون ماده 100 صادر شده است که البته این اتفاق علامت خوبی نیست و ما نباید این حجم تخلفات داشته باشیم. یکی از مواردی که در دستور کار معاونت شهرسازی قرار دارد ارتقاء سامانه ماده 100 است که در همین زمینه اداره کل حقوقی معاونت شهرسازی اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است.

وی به افزایش کیفیت زیست‌پذیری در بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت: معنای معلولیت در جامعه امروز تغییر کرده است و نگاه ما نیز باید تغییر کندو ما باید شرایطی ایجاد کنیم که همه شهروندان اعم از معلولان، سالمندان، کودکان و زنان به راحتی در شهر تردد داشته باشند.

به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، ارتقاء کیفیت ساختمانی، استانداردسازی مصالح، بروزرسانی سیستمی کردن گزارشات توسط مهندسین ناظر، توجه به هویت ایرانی - اسلامی و ... از مواردی است که مورد توجه معاونت شهرسازی قرار گرفته است.

حناچی گفت: طرح راهبردی فضاهای زیرسطحی، ساماندهی پهنه‌های صنعتی برای اختصاص صنایع پاک، کیفیت طرح ارتقاء میادین  دیگر مواردی است که در این معاونت پیگیری می‌شود. در بحث ارتقاء میادین سه میدان منیریه، محمدیه و بهارستان در دستور کار قرار گرفته است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه نشست خبری به حذف مصوبه برج باغات بر اساس تصمیم اعضای شورای شهر تهران اشاره کرد و گفت: لایحه جدیدی که از سوی معاونت شهرسازی تهیه شده است نگاه ویژه‌ای را به باغات با حفظ و توسعه باغات داشته است و در این لایحه نیز مزایا و تشویقاتی برای مالکان در نظر گرفته شده است.

حناچی تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که در معاونت شهرسازی پیگیری می‌شود ساماندهی پهنه‌های جی است که این موضوع نیز مورد توجه شورای شهر تهران نیز قرار گرفته است. بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی محلات، بازبینی طرح محله سیروس، پروژه بازآفرینی شهری، از دیگر مواردی است که در این معاونت پیگیری شده است.

وی ادامه داد: در بحث پروژه بازافرینی شهری که یکی از مهمترین آنها محور راه‌آهن تهران تبریز است کارهای ویژه‌ای انجام شده است. ضمن اینکه ما از ظرفیت مسابقه معماری و شهرسازی استفاده می‌کنیم که تا به امروز سه مسابقه پهنه جنوبی دریاچه خلیج فارس، محور راه‌آهن تهران - تبریز و همچنین ساختمان پلاسکو برگزار شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که در این دوره نیز پیگیری می‌شود توجه ویژه به بافت تاریخی تهران است. اگر چه در دوره قبل در این بخش اقداماتی انجام شد اما علیرغم همه تلاش‌ها وضعیت تهران به لحاظ بافت تاریخی وضعیت مناسبی نیست. ضمن اینکه در سایر شهرهای ایران نیز توجه ویژه‌ای به بافت تاریخی نسبت به سایر بافت‌ها دارند.در همین زمینه اقداماتی در خصوص بافت تاریخی منطقه 12 در دست کار قرار گرفته که از جمله آن می‌توان به محدوده لاله‌زار و میدان توپخانه اشاره کرد.

وی در ادامه نشست خبری به طرح عودلاجان اشاره کرد و گفت: این محله بستری برای حضور توریست‌ها شده است و می‌توان از این ظرفیت به شکل مطلوب استفاده کرد.

وی در ادامه به موضوع حریم شهر تهران اشاره کرد و گفت: این موضوع نه تنها مشکل تهران بلکه مشکل کلانشهرهاست و در همین رابطه البته معاونت شهرداری اقداماتی را با سایر بخش‌ها انجام داده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به کوتاه کردن فرآیند صدور پروانه ساختمانی گفت: این موضوع در دستور کار قرار دار دو ما تلاش می‌کنیم زمان صدور پروانه را کاهش دهیم. بازبینی شورای معماری مناطق یکی دیگر از برنامه‌هایی است که به طور جدی از طریق معاونت شهرداری و معماری شهرداری تهران پیگیری می‌شود ضمن اینکه در کنار این موارد ما پیگیر لایحه ارزش افزوده ناشی از طرح‌های شهری هستیم.

حناچی به رونمایی کتاب تهران نگاری اشاره کرد و گفت: این کتاب برای نخستین بار تمام روزنامه‌های رسمی از دوران قاجار تا مظفری در خود جای داده و این کتاب در 24 آبان ماه در کتابخانه ملی رونمایی می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه نشست خبری با اشاره به آسیب‌شناسی که در 10 سال گذشته در راستای اجرای مصوبه باغات انجام شده است اشاره کرد و گفت: در این زمینه ما برای تهیه لایحه جدید آسیب‌شناسی نسبت به گذشته انجام دادیم و در لایحه جدید که به لایحه خانه‌ باغ معروف است تشویقاتی برای مالکان باغ‌ها در نظر گرفته شده است.

وی همچنین به تهیه شناسنامه باغات اشاره کرد و گفت:‌ بر اساس شناسنامه‌ای که تهیه شده انبوهی از باغات اکولوژیک و بعضی از آنها دارای بناهای تاریخی هستند که علی‌القاعده باید این باغات حفظ شوند که در لایحه پیشنهادی به شورای شهر تهران پیشنهاد خریداری این باغ‌ها داده شده است.

حناچی با اشاره به احداث بنای جدید پلاسکو گفت: پلاسکو به دلیل اتفاقی که صورت گرفت اهمیت بالایی پیدا کرد و بعد از آن واقعه متولی آن که بنیاد بود با فشاری از سوی ذینفعان روبرو شد که برخی از آنها رسمی و بخشی از آنها کسبه‌ای بودند که در پلاسکو فعالیت داشتند.

وی گفت: با جلساتی که با مسئولان بنیاد برگزار شد تاکید شد به شهرداری اجازه ساخت ساختمان پلاسکو را بر اساس ضوابط شهردرای می‌دهد. ضمن اینکه در این جلسات تاکید شد که ضوابط شهرداری به درستی رعایت شود.ساختمان قبلی پلاسکو طوری بنا شده بود که برخی ضوابط ایمنی و شهرداری رعایت نشده بود و این امر مشکلاتی را بوجود آورده بود.

حناچی تصریح کرد: با توجه به جلساتی که با مسئولان بنیاد برگزار شد آنها عنوان کردند که اگر بخواهند برخی ضوابط را در بنای جدید پلاسکو رعایت کنند احتمالا برخی از سطوح بنای جدی اشغال خواهد شد که ما نیز اعلام کردیم که در این زمینه انعطاف لازم را برای جلب نظر آنها خواهیم داشت. ضمن اینکه در احداث جدید بنای ساختمان پلاسکو تاکید شده است که یادمانی نیز برای عزیزانی که در این حادثه به شهادت رسیدند در نظر گرفته شود.

وی در ادامه با اشاره به پروژه ایران مال گفت: مبنای ما برای تشخیص تخلف پروانه است. اگر نسبت به آن تخلف داشته باشد حتما باید به کمیسیون ماده 100 ارجاع داده شود. به طوریکه اعضای کمیسیون ماده 100 عبارتند از نمایندگان شورای شهر، وزارت کشور و قوه قضائیه و در واقع شهرداری در این کمیسیون حضور ندارد.

حناچی گفت: در برخی مواقع در کمیسیون ماده 100 رای به قلع و قمع و در برخی مواقع رأی به پرداخت جریمه داده می‌شود. ضمن اینکه پروانه ساخت پروژه ایران مال یک میلیون و 600 هزار متر مربع است و تا به امروز یک میلیون 200 هزار متر مربع آن ساخته شده که البته ما اجازه ساخت بیشتر از این مساحت را نمی‌دهیم.

وی با بیان اینکه باید در ساخت پروژه‌ها 3 موضوع مورد توجه قرار بگیرد گفت: از این موارد می‌توان به منافع سیاستگذاران و سیاستمداران شهری، منافع سرمایه‌گذاران و در ادامه منافع عمومی شهروندان اشاره کرد. ضمن اینکه شهر با سرمایه اداره می‌شود و ما باید بستر لازم برای حضور سرمایه‌داران البته با حفظ منافع عمومی شهروندان فراهم کنیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به اداره شهر تهران علیرغم کاهش درآمدهای حاصل از ساخت و ساز در شهر تهران گفت: این موضوعی است که شورا و شهرداری را تحت فشار جدی قرار داده است و در واقع ما در یک برهه کوتاه نمی‌توانیم مواردی که طی 3 دهه در شهر تهران انجام شده را حذف کنیم و برای حذف درآمد ناشی از ساخت تراکم حداقل نیاز به یک بازه زمانی 5 ساله داریم. در تلاشیم میزان درآمد شهرداری تهران ناشی از ساخت و سازها را از 80 درصد در سال 96 در آینده به 50 درصد کاهش دهیم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که به طور ویژه از طریق معاونت شهرسازی پیگیری می‌شود لایحه منابع درآمد پایدار شهری است که این موضوع از طریق دولت به مجلس رفته و طی روزهای آینده در کمیسیون شورای مجلس پیگیری می‌شود که این لایحه با تصویب آن فرصتی برای همه شهرهای ایران است.

انتهای پیام/

R1491/P1014142/S2,25/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۶۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۸۴ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه‌های سلامت با شاخص ۱۵۲ و شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۵۴ ناسالم برای عموم (قرمز)، پاسداران با شاخص ۱۱۲، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۱۱۴ و منطقه ۱۵ با شاخص ۱۱۵ ناسالم (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۳، امام خمینی با شاخص ۶۳، باغستان شهریار با شاخص ۵۹، پارک رازی با شاخص ۸۶، پردیس با شاخص ۷۴، پونک با شاخص ۵۴، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۶۹، پیشوا با شاخص ۷۳، تهران پارک شکوفه با شاخص ۹۲، چشمه با شاخص ۸۰، دانشگاه تهران با شاخص ۸۶، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۷۶، دماوند با شاخص ۶۹، رباط‌کریم با شاخص ۶۵، ژئوفیزیک با شاخص ۷۳، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های شریف منطقه دو با شاخص ۹۸، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۸۲، شهرداری منطقه دو با شاخص ۷۲، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۸۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۷۴، علم و صنعت با شاخص ۷۸، فرمانداری شهرری با شاخص ۹۶، قرچک با شاخص ۸۶، لواسانات با شاخص ۵۵، ملارد با شاخص ۶۱، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۹۹ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۸۷ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب، سنجش کیفیت هوا در ایستگاه‌های اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۴۵، پاکدشت با شاخص ۴۹، سرخه‌حصار با شاخص ۳۳، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۴۶، قدس با شاخص ۳۵، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۴۹، ورامین با شاخص ۴۳، در موقعیت هوای پاک (سبز) ثبت شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 748224

دیگر خبرها

  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • آخرین وضعیت بزرگراه شهید بروجردی در غرب تهران | این بزرگراه به آزادگان و آزادراه تهران- ساوه متصل خواهد شد
  • جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  • برنامه‌های شهرداری تهران برای کاهش ترافیک بزرگراه آزادگان
  • بهره‌برداری از تقاطع غیرمسطح تندگویان در مردادماه امسال
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق