Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظاهرا ماجرای حضور دو چهره سرشناس در مراسم افتتاح مسجد پروژه «ایران‌مال» تمام شد. طبق آنچه اولین بار در تیزر تبلیغاتی تلویزیون آمد، قرار بود آیت‌الله صدیقی، امام‌جمعه موقت تهران و محمود کریمی، مداح اهل‌بیت (ع) در این مراسم در شب نیمه‌شعبان شرکت کنند، اما با ایجاد فضای بسیار منفی در فضای اجتماعی، منابع غیررسمی بدون مشخص‌بودن منبع خبر از لغو حضور این افراد در مراسم یاد شده خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شب نیمه‌شعبان گذشت و خوشبختانه این دو چهره مهم مذهبی در «اسلامیزه کردن» پروژه «مالِ واردات‌چی‌ها» شرکت نکردند. اما چرا سکوت «الهام‌بخش» سخنران دعوتی به این مراسم و همچنین امتناع از شرکت در این مراسم پایان ماجرا نیست؟

آیت‌الله صدیقی فقط چهره‌ای مذهبی و اخلاقی نیست، ایشان با وجود برخی مسئولیت‌های قضایی از چهره‌های سیاسی کشور محسوب می‌شود، اما مهم‌ترین وجه تمایز او با بسیاری از روحانیون فعال سیاسی، حضور در شورای سه نفره فقاهتی جبهه پایداری است. جبهه پایداری بخشی از بدنه اصولگرایی است که در آستانه انتخابات مجلس نهم برای جداسازی از لیست ائتلافی دیگر اصولگرایان شکل گرفت. یعنی هم مرزبندی با احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت ایران کردند و هم با ائتلاف متشکل از سنتی‌ها و نوگرا‌های اصولگرایی. شهرت پایداری از همان ابتدا به تاکید این گروه بر خلوص‌گرایی در کنش سیاسی است، ترجیح آرمان بر نتیجه در صدر شعار‌ها و عمل این گروه بود. عدالتخواهی و توجه حداکثری به ظرفیت‌های گفتمان انقلاب اسلامی به‌عنوان محوری‌ترین دستورالعمل کاری این گروه سیاسی معرفی می‌شد. اساسا دلیل تشکیل جبهه پایداری این بود که می‌گفتند در آن سوی اصولگرایی توجه کافی به آرمان‌ها در روش و هدف نمی‌شود. پایداری‌ها آنچنان مواضع تند و رادیکالی داشتند که هرکس در فضای اجتماعی نظری با سویه حداکثری داشته باشد با عنوان «پایداری‌چی» معرفی می‌شود حتی اگر هیچ‌گاه در هیچ جلسه این گروه سیاسی شرکت نکرده باشد.

تشکیل شورای فقاهتی از سوی جبهه پایداری هم برای همین بود، آن‌ها می‌گفتند، چون به تطبیق قطعی تصمیم‌هایشان با اسلام اهمیت زیادی می‌دهند، سه نفر از مهم‌ترین فقیهان عصر را به‌عنوان ناظر بر عملکردشان تعیین کرده‌اند. آیت‌الله مصباح به‌عنوان پدر معنوی پایداری و آیت‌الله صدیقی، دو نفر از این افراد هستند و نفر سوم احتمالا به‌دلیل جایگاه سیاسی‌اش هیچ‌گاه معرفی نشده است. حالا در ماجرای مسجد «ایران‌مال» یکی از اعضای شورای فقاهتی جبهه پایداری مورد انتقاد قرار گرفت، اما افراد و مجموعه‌های نزدیک به پایداری برخلاف عملکردشان در موارد مشابه عمل نکردند.

باور اینکه قرار اولیه مبنی‌بر حضور آقای صدیقی در ایران‌مال حقیقت ندارد، سخت است. تیزر تلویزیونی و تبلیغات گسترده، گواه روشنی بر این ادعاست و برای همین فقط امتناع از شرکت در این مراسم کافی نیست. حداقل از طرف آقای صدیقی یا اطرافیان ایشان باید از صاحبان ایران‌مال شکایت شود، شاید گفته شود که فرآیند شکایت طولانی است که بازهم خبری‌کردن شکایت از آن‌ها حداقلی‌ترین توقع افکار عمومی از ایشان است. شکایت بابت چی؟ بابت سوءاستفاده از نام یک چهره مذهبی-سیاسی که سویه نظراتش بیشتر مقوم پارادایم عدالتخواهانه سیاست است. حداقل این‌گونه به‌نظر می‌رسد.

پیش از این در ماجرای بازسازی حرم امام راحل (ره)، جبهه پایداری و افراد هم‌سو با این تفکر سید‌حسن خمینی به‌عنوان تولیت حرم ایشان را به‌شدت مورد انتقاد قرار می‌دادند. در ماجرای حرم امام با وجود برخی شباهت‌ها، صورت‌مساله تقریبا در یک فضا با ماجرای ایران‌مال است. انتقاد از تغییر بافت ساده حرم امام توسط تولیت تا ماه‌ها از سوی جریان‌های مختلف پیگیری می‌شد. تفکر منتسب به جبهه پایداری یکی از مهم‌ترین محافل انتقادکننده بود و سید‌حسن خمینی به‌صراحت به‌خاطر «اشرافی‎‌گری» و صرف هزینه‌های بی‌جا در حرم امام، آماج انتقاد بود. حالا در ماجرای «ایران‌مال» شخصیت‌ها و رسانه‌های نزدیک به پایداری احتمالا به‌خاطر اینکه فرد مورد انتقاد هم‌سوی سیاسی آنهاست، سکوت کرده‌اند.

این سکوت برای جبهه پایداری گران تمام می‌شود، چون اتهام قبیله‌گرایی در عدالت‌خواهی آنچنان‌که به برخی چهره‌های سیاسی ایران وارد است، از این به بعد به اعضای این گروه سیاسی هم وارد می‌شود. حتی انتقاد پایداری‌ها از احمدی‌نژاد ذیل این عنوان که ما با هیچ‌کس عقد اخوت نبسته‌ایم هم کمتر مورد قبول می‌شود، چون با سکوت در ماجرای ایران‌مال مشخص شد، موضع اصلی انتقاد از رئیس‌جمهور سابق ایران، گفتمانی و عدالتخواهانه نبوده است. مهم‌ترین چالش گفتمان‌های سیاسی در فضای اجتماعی ایران، «باورپذیری» است، جامعه ایران به‌خاطر تفاوت نظر و عمل بسیاری از سیاسیون در این آزمون «سخت‌گیرتر» هم شده است. آنچنان‌که شعارزدگی آفت کنش سیاسی روزمره است.

چالش «باور اجتماعی» در عدالت‌خواهی برای جبهه پایداری به‌سختی چالش «تدبیر» برای روحانی و چالش «کارآمدی» برای اصلاح‌طلبان است. هرچند بدیهی است دیگر اصولگرایان از طیف‌های سنتی گرفته تا نوگرا‌های عمل‌گرا هم در این چالش جبهه پایداری شریک هستند، اما سهم بزرگ‌تر و اصلی را کسانی دارند که صابون عدالت‌خواهی را به تن خیلی از سیاسیون می‌زدند.

نقد‌های پیش‌گفته در این یادداشت فقط مقدمه‌ای است بر یک بحث طولانی‌تر؛ اینکه اساسا چگونه پروژه‌هایی مانند «ایران‌مال» ساخته می‌شوند؟ آیا همه «مال»‌ها برای سرمایه‌داران شخصی است یا دست برخی از بخش‌های سیستم سیاسی کشور هم به این خطای استراتژیک آلوده شده است؟ تغییر «زیست اجتماعی» ایران توسط این «ابرپروژه»‌های به‌ظاهر اقتصادی چگونه قابل توجیه است؟ لطفا پس از ترک این «روزه سکوت» سیاسی برای جلوگیری از این فاجعه مبنایی فکری کنید.

منبع: فردا

کلیدواژه: جبهه پایداری ایران مال افتتاح مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران

به گزارش جام جم آنلاین، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده از اعراب حاشیه خلیج فارس خواسته که در حمایت از رژیم اسرائیل در تقابل با ایران، دفاع هوایی یکپارچه تشکیل دهند.

به گزارش «خبرگزاری فرانسه» بلینکن غروب دوشنبه در نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت: «این حمله تهدید شدید و فزاینده ایران و ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع هوایی یکپارچه را نشان می‌دهد».

این در حالی است که طرح تشکیل پدافند هوایی پکپارچه از چندین سال پیش مطرح شده، اما تا کنون موفقیتی در پیشبرد آن حاصل نشده است.

چند روز پیش از این معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا اجرای موفق عملیات «وعده صادق» علیه اسرائیل را نشان‌دهنده شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیا توصیف کرده بود.

ایشان روز دوشنبه گفت: «اجرای موفق عملیات وعده صادق نشانه شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیاست.

سردار سنایی راد گفت: «در شرایطی بودیم که، چون رژیم صهیونیستی با مانعی برای ادامه اقدامات خود را مواجه نمی‌دید و احتمال تکرار این جنایت وجود داشت لذا برای متوقف کردن این روند جنایت و ترور از یک سو و تنبیه متجاوز از سوی دیگر، عملیات وعده صادق طراحی شد.»

او در خاتمه گفت: «در طراحی این عملیات همه ابعاد ماجرا در نظر گرفته شد که ضمن ارسال پیام قدرت و ترمیم یا تثبیت بازدارندگی ما، هیچ زمینه‌ای برای بهانه جویی علیه ما وجود نداشته باشد، اگر صهیونیست‌ها می‌توانستند ۵ جنازه زن و کودک در این ماجرا در اختیار داشته باشند حتماً دنبال مظلوم نمایی و فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران بودند.»

دیگر خبرها

  • شهید مطهری پهلوان جهاد تبین بود
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • پلیس آگاهی: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد
  • مقایسه آماری ایران و تایلند قبل از فینال/ مورد عجیب تیم ملی ایران
  • پایداری شبکه گاز خراسان جنوبی در برابر سیلاب